Abdelhaq Jermoumi

Abdelhaq Jermoumi

Contactgegevens

06 41 97 25 45

Ik woon in de Slaaghwijk.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Fractievoorzitter
  • Lid commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid

Ik ben raadslid om deze reden:

Ik ben raadslid, omdat ik een mooi perspectief wil creëren voor jongeren. Dit kan je doen door veilige schone wijken en goed onderwijs. Uiteraard een huis dat je kunt betalen en goede zorg als je die nodig hebt. Mijn eigen ervaring in Leiden gebruik ik in de raadzaal om de plannen altijd te toetsen aan die belangrijke waarden waar ik als PvdA’er voor sta.

Ik ben ervan overtuigd dat de Leidenaren die het het hardst nodig hebben, onze meeste aandacht verdienen. Ik ben sinds 2014 raadslid en vind het een eer om voor de hele stad mijn best te doen.

Ik ben trots dat we onze jongerenwerkers hebben kunnen behouden. Verder hebben we huiswerkkamers waar kinderen worden geholpen met hun huiswerk. Om jongeren die dreigen uit te vallen perspectief te bieden hebben we een stedelijke jeugdaanpak ontwikkeld. Een unieke aanpak waar we als Leiden trots op mogen zijn. We nemen ze bij de hand en laten niemand vallen.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Het gebied langs de Willem de Zwijgerlaan. Hier heb ik jarenlang gewoond en was ook het eerste huis waar wij in kwamen wonen toen ik in eind jaren 70 naar Leiden kwam.

Mijn basisschool de Noorderkring lag ook in dit gebied. Bij Roodenburg heb ik mijn eerste stappen als jeugdtrainer gezet en heb ik mijn beide zoons op zondag leren voetballen. Ik heb mooie herinneringen aan deze buurt.

Het gebied vind ik nu interessant, omdat er veel mensen wonen die mijn hulp als raadslid nodig hebben. Deze Leidenaren zien hun huren stijgen. Huizen zijn slecht geïsoleerd en de jeugd zoekt perspectief. De leefbaarheid in de Hoven op orde houden en zorgen dat de gezondheid niet achteruit gaat door de nieuwe weg van de Leidse Ring Noord blijft belangrijk.

Achter de Hoven ligt de Tuin van Noord. Een klein maar fijn park waar je kunt sporten en wandelen.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Accountmanager bij Electrobot BV (betaald)
  • Voorzitter fractiestichting PvdA Leiden (onbetaald)