Anandkoemar Jitan

• Fractievoorzitter
  • Lid commissie Onderwijs en Samenleving
  • Lid commissie voor de Rekeningen

Ik ben raadslid geworden, omdat ik graag dingen wilde zien veranderen. Dat kon ik alleen bereiken door zelf mee te doen met het stadsbestuur.

Onderwerpen waar ik voor in de politiek ben gekomen zijn o.a.:

• wachtlijsten voor woningzoekenden;
  • De zwakkeren in de samenleving ondersteunen (ouderen, burgers met beperkingen, de doelgroep die op de grens van armoede leeft);
  • wachtlijsten in de jeugdzorg.
  • Het parkeren in het centrum beperken en auto vrij maken in die prachtige kleine, smalle straten van Leiden.
  • Het parkeren in garages 1e en de 2e uur gratis.

Ik wil graag het volgende bereiken: bij parkeergarages in de toekomst het 1e en de 2e uur gratis parkeren. Mijn wensen zijn dat het college een commissie benoemt waar alleen burgers in zitten die met het college samen mee denken, adviseren, compromis sluiten. En dat de binnenstad autovrij wordt, dat alleen het leveren van goederen en het bevoorraden van winkels toegankelijk is voor auto/vrachtauto’s.

Leiden is voor mij een stad waar ik mijn liefde heb ontmoet, waar mijn kinderen zijn geboren. Een stad vol met geschiedenis, mooie kerken en prachtige grachten om te varen.

Mijn favoriete plaats in Leiden is:

De brug waar vroeger de V&D zat, want daar heb ik mijn kinderen leren schaatsen. Voor mij is dat een plek waar ik mooie herinneringen heb aan het schaatsen en warme chocolademelk op het bevroren ijs. Het neemt me meteen terug naar het ijs waar ik op stond met mijn kinderen in 1998.

• Sociaal Maatschappelijke dienstverlener Den Haag (betaald)
  • Zelfstandig Ondernemer (betaald)
  • Voorzitter Kerk (Pinkster Gemeente - Den Haag) (onbetaald)