Dorien Verbree

• Fractievoorzitter
  • Lid commissie voor de Rekeningen
  • Commissievoorzitter Commissie voor de Rekeningen

Ik ben raadslid, omdat ik Leiden vooruit wil helpen. Ik wil dat Leiden een fijne stad om te wonen, werken en ontspannen is en blijft. Dat kan alleen als iedereen in de stad zich daarvoor inzet en de gemeente mogelijkheden biedt. Bijvoorbeeld door te zorgen dat Leidenaren makkelijk van A naar B kunnen. Of door te zorgen dat er voldoende passende woningen zijn om in te wonen, fijne winkels om inkopen bij te doen en voldoende groen om uit te kunnen blazen. Daar doe ik heel graag mijn best voor, voor onze mooie stad!

De Luifelbaan. Ik woon al 12 jaar in Leiden Zuid-West en winkelcentrum De Luifelbaan is het hart van deze wijk. Je hebt er echt alles. Of je nou even snel onder de zonnebank wilt, een pasfoto wilt laten maken of verse vis of een horloge wilt inkopen: het kan er allemaal! En snel even de supermarkt in gaan kan ook, omdat het winkelcentrum ook heel goed met de auto te bereiken is. Wanneer ik door de Luifelbaan loop, kom ik altijd bekenden uit de wijk tegen. Dus je staat even stil voor een praatje, of loopt samen even bij de bakker naar binnen voor een kopje koffie. Dat wijkgevoel vind ik heel fijn. De Luifelbaan maakt dat ik me erg thuis voel in deze wijk en het zeker weten mijn favoriete plek in Leiden is!

• Algemeen Directeur NMVO (betaald)