Eric Krijgsman

Ik woon in de Vreewijk.

• Commissievoorzitter Leefbaarheid en Bereikbaarheid
  • Lid Presidium

Ik ben raadslid, omdat ik mij wil inzetten voor een levendige, groene en sociale stad waar we samen met de inwoners, ondernemers en verenigingen in de stad verder aan bouwen.

Als raadslid zet ik mij in voor een stad waar iedereen mee kan doen, zichzelf kan ontwikkelen en daar de kansen voor krijgt.

Leiden is de stad waar ik als student kwam wonen, waar ik van ben gaan houden en waar mijn dochtertje geboren is. Een stad die ik in de afgelopen jaren heb zien veranderen in een steeds mooiere en levendige stad, waar gewerkt wordt, gesport wordt, cultuur is en gemaakt wordt en waar met het Singelpark een schitterend stadspark aan het ontstaan is.

De route vanaf huis (Vreewijk) naar het stadhuis. Dit is een route die alles in zich heeft wat Leiden uniek maakt. Ik loop van de Rijn-en-schiekade naar de groene Singelrand en kijk uit op de Sterrenwacht. Vervolgens kom ik bij de ingang van de Hortus, langs het Academiegebouw van de universiteit sta ik op het Rapenburg (de mooiste gracht van ons land), vervolgens loop ik door de Kloksteeg naar de Pieterskerk en via de Pietserskerk-Choorsteeg en het Pieterskwartier kom ik op de Breestraat bij de gevel uit van ons mooi gerenoveerde stadhuis.

De historie van de stad, de dynamiek en ontwikkeling van Leiden proef, voel en zie je elke keer weer, en dat maakt deze route mijn favoriete plek.

• Staten- en commissieadviseur provincie Noord Holland, griffier Statencommissie Ruimte, Wonen en Klimaat (betaald)