Joost Bleijie

Ik woon in Zijlwijk-Noord.

• Fractievoorzitter
  • Lid commissie voor de Rekeningen

Ik ben raadslid, omdat ik een geboren en getogen Leidenaar ben en de stad waarin ik opgegroeid ben wil doorgeven aan toekomstige Leidenaren. Mijn kinderen en hun generatie moeten in eenzelfde prachtige stad opgroeien en groot worden. Moeten er een mooie woning kunnen vinden en een leuke baan. Moeten van goed onderwijs kunnen genieten en net zo trots worden op Leiden als ik. Waarom? Omdat Leiden de mooiste stad van de wereld is!

Een willekeurige Leidse boekhandel, staand voor het rek waar de Leidse boeken in staan. Daar wordt namelijk zichtbaar dat Leiden niet alleen een stad is met een ongekend rijk verleden, maar ook wordt daar ondernemerschap in Leiden zichtbaar. Ondernemers maken Leiden tot die bruisende stad die het nu is. Winkeliers, horeca, bedrijven maar ook culturele ondernemers, ze zijn allemaal onderdeel van Leiden, stad van Ontdekkingen.

• Kwartiermaker Maakindustrie - gemeente Den Haag (betaald)
  • Stadsgids (betaald)
  • Columnist Leidsch Nieuwsblad (onbetaald)
  • Columnist bij Politiek@unity bij Unity.nu (onbetaald)