Over deze website

De griffie beheert deze website van de gemeenteraad en Parlaeus. We doen er alles aan deze website actueel en volledig te houden.

Zie je toch een fout of ontbreekt er naar jouw idee informatie? Laat het dan weten! Met behulp van jouw suggesties kunnen we de website verbeteren. Via het contactformulier of griffie@leiden.nl kun je jouw reactie doorgeven.

Digitale toegankelijkheid

De gemeenteraad vindt goede digitale dienstverlening belangrijk. De griffie werkt daarom continu aan de digitale dienstverlening om te zorgen dat iedereen de website kan (blijven) gebruiken. Deze website is nog in ontwikkeling. Een eerste onderzoek naar de toegankelijkheid is uitgevoerd zodat we weten welke punten wij nog moeten verbeteren. 
In de komende maanden werken wij toe naar het toegankelijkheidslabel A - Voldoet volledig. Hieronder is het huidige toegankelijkheidslabel te vinden. 

Status toegankelijkheid https://www.gemeenteraadleiden.nl

Gemeenteraad Leiden is wettelijk verplicht om deze website te laten voldoen aan het Besluit digitale toegankelijkheid overheid. De status van deze website is: Eerst genomen maatregelen (status C). Deze status is toegekend op basis van een eigen verklaring. Deze is voor het laatst bijgewerkt op 18-01-2022.

Ga naar de toegankelijkheidsverklaring om de volledig, officiĆ«le verklaring in te zien of om een toegankelijkheidsprobleem te melden.

Status toegankelijkheidslabel van Gemeenteraad Leiden. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Parlaeus

De agenda's en stukken van de gemeenteraad staan in het Raadsinformatiesysteem Parlaeus. Dit nieuwe systeem is op 1 april 2022 in gebruik genomen. Er wordt nog gewerkt aan de toegankelijkheidsverklaring van dit systeem. 

Politiek Portaal

Het oude raadsinformatiesysteem, Politiek Portaal, is op 1 april 2022 vervangen door Parlaeus, daar zijn vanaf nu alle agenda's en documenten te vinden. Ook het archief is overgezet naar Parlaeus. Tot 1 april 2023 blijft Politiek Portaal nog in de lucht maar het wordt niet meer onderhouden. De toegankelijkheid wordt daarom ook niet meer verbeterd.

Status toegankelijkheidslabel van Politiek Portaal. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.