Inwonersvragenlijst nieuwe burgemeester gesloten

12 december 2023

De gemeenteraad bedankt de vele Leidenaren die tussen 20 november en 10 december hebben meegedacht over wat voor een burgemeester bij Leiden past. De vragenlijst is nu gesloten. De vertrouwenscommissie gaat de komende weken aan de slag met het opstellen van de profielschets. Deze wordt 7 maart 2024 besproken.

Naast een vragenlijst voor inwoners was er ook een vragenlijst die naar maatschappelijk organisaties is gestuurd. Ook werden er persoonlijke gesprekken gevoerd met organisaties en personen die regelmatig met de burgemeester samenwerken. Denk hierbij aan organisaties op het terrein van veiligheid en handhaving, onderwijsinstellingen, de samenwerkingsorganisaties en medewerkers van de gemeente. Alle input wordt de komende weken verwerkt en geanalyseerd. Hiermee kan de vertrouwenscommissie de profielschets van de nieuwe burgemeester schrijven. Deze wordt 7 maart 2024 in de gemeenteraad besproken en vastgesteld. 

Op de foto's raadsleden die op 2 december bij verschillende winkelcentra stonden om inwoners te vragen mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester.