Ahmet Kargin

Ahmet Kargin

Contactgegevens

06 38 62 76 74

Ik woon in De Kooi.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Lid commissie Onderwijs en Samenleving
  • Lid commissie Stedelijke Ontwikkeling

Ik ben raadslid om deze reden:

Onze stad is jong, divers en de mooiste stad van ons land. Het is een verzamelplek van allemaal verschillende groepen en achtergronden. Ik ben dan ook raadslid geworden omdat ik een bindende factor wil zijn tussen al die diverse groepen en achtergronden die onze stad rijk is. Om samen te werken naar een Leiden voor iedereen. Ongeacht je kleur, ras, geaardheid, opleiding of levensovertuiging.

Om te werken naar een nóg mooier Leiden. Voor een goede en betaalbare woning voor ons allen, een kansrijke begin voor alle jongeren, en een stad waar ook echt iedere Leidenaar aan kan deelnemen. Om mijn steentje bij te dragen voor een groener, socialer en inclusiever Leiden!
 

Mijn favoriete plek in Leiden is:

De Zijlpoort. 

Ik kies voor de Zijlpoort eigenlijk om een hele simpele reden. Het was namelijk het uitzicht vanaf mijn allereerste thuis in Leiden. Het doet me denken aan de warme welkom van onze buren, de koude vloer in de winter vanwege de tocht van onder de voordeur, maar vooral alle leuke herinneringen en ervaringen die ik er heb opgedaan. En de Zijlpoort is daar dan ook heel erg aan gebonden. Vanaf de woonkamer keek je er goed naar uit, en als we de stad in waren was de Zijlpoort een makkelijke manier om de weg naar huis weer te vinden. Voor mij was de Zijlpoort dan ook het eerste wat voor mij onze stad echt een thuis maakte. Ik zou vooral iedere nieuwe Leidenaar het ook gunnen om op die manier van onze stad diens thuis te (kunnen) maken en zich hier ook welkom te voelen.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Beleidsmedewerker bij de Landelijke Studentenvakbond (betaald)
  • Lid kandidatencommissie bij DWARS, GroenLinkse Jongerenorganisatie (onbetaald)
  • Trainer bij DWARS, GroenLinkse Jongerenorganisatie (onbetaald)
  • Jurylid bij Stichting Nederlands Debat Instituut (onbetaald)