Bo Lemmens

Bo Lemmens

Ik woon in Havenwijk-Zuid.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Lid commissie Onderwijs en Samenleving
  • Commissievoorzitter Leefbaarheid en Bereikbaarheid
  • Lid Presidium

Ik ben raadslid om deze reden:

In mijn ogen moet elke Leidenaar gelijke kansen krijgen, kansen om het beste uit zichzelf te halen. Dit begint al bij kinderen, waarvoor goed onderwijs voor iedereen beschikbaar moet zijn, al helemaal voor zij die dat het hardst nodig hebben. Zo kan ieder kind een goede start maken. Daarnaast geloof ik erin dat wij in deze stad moeten luisteren naar elkaar, en moeten omkijken naar een ander. Zo voorkomen we dat aspecten als armoede, schulden of laaggeletterdheid mensen op oneerlijke wijze op een achterstand zetten. Samen strijden we voor een eerlijke kans, voor iedereen. 

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht. 

Het Kinderrechtenhuis was een van de eerste plekken in Leiden die ik bezocht. Ik leerde door de liefde Leiden kennen en werd direct verliefd op deze prachtige stad. 

Het Kinderrechtenhuis symboliseert waarom ik politiek actief ben. Het is een schitterende locatie in Leiden waar tegenwoordig kinderrechten en kansengelijkheid centraal staan. Dit is met dank aan de organisaties die hier gevestigd zijn, zoals Defence for Children, JES Rijnland en Kinderrechtswinkel. Ik heb veel bewondering voor hun inzet in de strijd ter bevordering van kansengelijkheid onder kinderen. 
 

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Beleidsondersteuner bij SER (betaald)
  • Trainer bij Foundation Max van der Stoel (onbetaald)