Esmee van Meer

Esmee van Meer

Contactgegevens

06 38 62 76 56

Ik woon in de Pesthuiswijk.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Lid commissie Werk en Middelen
  • Lid commissie voor de Rekeningen
  • Lid vertrouwenscommissie

Ik ben raadslid om deze reden:

In mijn ogen verdient iedereen een goede basis en mogen de opleiding van je ouders, de buurt waar je bent geboren of wie je bent  niet bepalen hoe groot je kansen zijn om je plek te vinden in het leven. Ik wil me daarom inzetten voor mensen die niet goed kunnen meekomen, bijvoorbeeld door hun gezondheid, ongelijke behandeling of financiële omstandigheden.

In mijn gezin heb ik gezien hoe moeilijk het bijvoorbeeld kan zijn als een kind opgroeit met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dat kost veel extra aandacht en geregel en niet iedereen heeft de ruimte of het geld om hier goed mee om te kunnen gaan, of het nu gaat om hulp voor je kinderen of omdat je zelf in die situatie zit.

Ook mensen met financiële problemen lopen vaak aan tegen veel meer problemen dan alleen de financiële en zien soms door de bomen het bos niet meer. In het raadswerk wil ik me inzetten voor een overheid die uitgaat van vertrouwen, zorgt voor een goed vangnet, een goed inkomen en een overheid die helpt met het vinden van een plek waar je je fijn voelt en tot je recht komt, of het nu gaat om een plek waar je fijn thuis komt, of om werk of een dagbesteding die bij je past.
 

Mijn favoriete plek in Leiden is:

In Leiden zijn er ontzettend veel mooie plekken waar je kunt genieten van de sfeer van de stad, maar ook van het groen en even kunt ontsnappen aan de drukte. Een goed voorbeeld van zo’n plek waar de levendigheid van de stad niet ver weg is, maar je toch rust kan vinden, is voor mij de Groenesteeg.

Toen ik in Leiden kwam wonen voelde ik me er snel thuis, omdat het een bijzonder mooie stad is waar veel gebeurt en waar veel mensen zijn, maar waar je op veel plekken ook fijn tot rust kan komen. Dat is iets wat ik iedere inwoner van Leiden gun: een plek waar je je thuis en veilig voelt; een fijne basis.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (betaald)
  • Vrijwilliger bij de Voedselbank (onbetaald)