Laura Delver

Laura Delver

Contactgegevens

06 38 63 06 01

Ik woon in de Leedewijk-Noord.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Lid commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid

Ik ben raadslid om deze reden:

Tijdens mijn uitzending in Zuid-Soedan zag ik de impact van droogte en extreme regen van dichtbij. Uit grote zorgen om de ontwrichtende gevolgen van klimaatverandering werd ik actief bij de Partij voor de Dieren. De enige partij die de klimaat- en biodiversiteitscrisis als een crisis behandelt en problemen bij de bron aanpakt. Toen de kandidaatstelling voor de gemeenteraad begon, twijfelde ik niet. Want waar kan je beter beginnen dan in de stad waar je bent opgegroeid, de stad waar je van houdt?

De komende jaren wil ik Leiden wapenen tegen de ernstige gevolgen van klimaatverandering door onze stad radicaal te vergroenen. Het is onze stadsnatuur die ons beschermt bij hevige regenval of aanhoudende hitte. Het is dan ook de hoogste tijd om te kappen met kappen! 

Ook ga ik me richten op water- en luchtkwaliteit, biodiversiteit, het tegengaan van zwerfafval en dierenwelzijn. Dat doe ik binnen de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. 

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Het Joppepad! Als tiener kwam ik hier met vrienden om te skateboarden en te zwemmen. Nu loop ik er dagelijks met mijn hond, vriendin en kind. Aan de ene kant zie je de rand van de Merenwijk, een dijkje met schapen, prachtige bomen en aan de andere kant de Broek- en Simontjespolder en de Kagerplassen. Hier voel ik dat we als mens deel uitmaken van de natuur. Hier geniet ik van het groen, het water en de dieren. En als de koeien nog beschutting krijgen, is het ├ęcht een fijne plek voor iedereen.

In de Broek- en Simontjespolder zie je heel goed hoe kwetsbaar we als Leiden voor hoogwater zijn. De polder wordt door elektrische poldergemalen en de molen drooggehouden. Dat we droog wonen is geen vanzelfsprekendheid. Dat de polder nog groen is, ook niet. Er zijn plannen geweest een grote jachthaven aan te leggen, wegen en bebouwing. Gelukkig is dat allemaal niet doorgegaan.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Marineofficier bij het Ministerie van Defensie (betaald)