Jurriaan Duijn

Jurriaan Duijn

Ik woon in Pancras-Oost.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Duo-lid
  • Lid commissie Stedelijke Ontwikkeling

Ik ben duo-lid om deze reden:

In de studentenwereld merk ik dat de gemeentepolitiek niet altijd leeft: ‘die gaan toch over vergunningen ofzo?’ Maar de gemeenteraad gaat juist over zaken die mijn generatie erg aangaan. Van de openingstijden en terrassen van de horeca, het bouwen van studentenhuizen, of je na je studie wel een woning kan vinden en het aanpakken van klimaatverandering. 

Juist op plek waar de overheid het dichtstbij staat, is het cruciaal om te laten zien dat het belang van jongeren vertegenwoordigd wordt en de overheid er voor iedereen is. Zeker in een jonge stad als Leiden. Want er is genoeg te doen voor de toekomst van de stad. De woningcrisis moet worden aangepakt. Er moeten meer studentenwoningen bij en de stad moet duurzamer en groener. Zodat ook over dertig jaar de stad leefbaar is voor jong en oud. 
 

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Mijn favoriete plek in Leiden is de achtertuin van mijn studentenhuis. Net als bij de burcht verschuilt zich hier midden in de stad een gigantische boom, waaronder je uitstekend  een kopje koffie of biertje kan drinken. 

Terwijl je in het groen zit kijk je uit om het kapelletje van het Sint Annahofje. Bijzonder aan de kapel is dat het interieur de Beeldenstorm van 1566 ongeschonden heeft overleefd en in de ramen vind je het oudste gebrandschilderde glas van Nederland. Het is een van de vele ontdekkingen die onze stad te bieden heeft.  
 

Naast mijn duo-lidmaatschap ben ik:

  • Zelfstandig ondernemer - Energielabel071 (betaald)
  • Student-Assistent Studentenwelzijn bij de Universiteit van Leiden (betaald)