Matthijs Vet

Matthijs Vet

Ik woon in Cronestein.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Duo-lid
  • Lid commissie Stedelijke Ontwikkeling

Ik ben duo-lid om deze reden:

Drie jaar geleden ben ik, voor mijn studie, verhuisd naar Leiden. Sinds dag één heeft de stad een plek in mijn hart. Het horen van plat Leids in de Kooi, de grachten waarop de rondvaartboten hun routes varen, de kermis op drie oktober en de vele kerken die Leiden kent… Het zijn allemaal onderdelen van de stad waarvan ik steeds meer ben gaan houden. En vanuit mijn liefde voor Leiden wil ik mij inzetten voor de toekomst van deze stad. 

Want tegelijkertijd zijn er veel uitdagingen. Twee thema’s waar ik graag mee aan de slag ga zijn de energietransitie en de bouw van voldoende woningen. Als duo-lid wil ik mij inzetten voor een leefbare stad waarin samen leven centraal staat. Een stad waarin we bouwen aan gemeenschappen. Maar waar wij ons tegelijkertijd bewust zijn van de gevolgen van klimaatverandering en een (t)huis kunnen bieden aan diegenen die dat nodig hebben.  
 

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Een favoriete plek in Leiden aanwijzen is lastig. Ik moet denken aan mijn studio vlakbij station Lammenschans, polderpark Cronesteyn waar ik op zomeravonden heerlijk kan wandelen en mijn favoriete café in de binnenstad. Maar ook denk ik aan de kerk die ik elke zondag bezoek, de hofjes die verscholen liggen in nauwe straatjes en de (historische) verhalen die achter elke straathoek verborgen liggen. 

Naast mijn duo-lidmaatschap ben ik:

  • Rijkstrainee bij de Belastingdienst (betaald)
  • Algemeen Bestuurslid / Lid Raad van Toezicht bij IFES Nederland (onbetaald)