Armin Zukanović

Armin Zukanović

Ik woon in De Kooi.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Duo-lid
  • Lid commissie Werk en Middelen

Ik ben duolid om deze reden:

Mijn liefde voor Leiden wil ik graag omzetten in actie om de stad te verbeteren. Ik woon al bijna tien jaar in de beste stad van Nederland, maar er moet nog veel gebeuren in Leiden.

Komende periode zal ik mij inzetten op de onderwerpen werk, inkomen en schuldhulpverlening. De onderwerpen zijn zeer actueel gezien de huidige vluchtelingenopvangcrisis en heersende energiearmoede. Ik vind het belangrijk dat er vanuit de gemeente oog is voor alle groepen Leidenaren. Ik wil graag de groepen die zich niet zo snel laten horen een stem geven, zoals vluchtelingen, Leidenaren in de bijstand of in de schuldhulpverlening. Uit ervaring weet ik hoe zwaar het is om in armoede op te groeien en te leven. Armoede is ook aanwezig in Leiden en ik wil de komende tijd een bijdrage leveren aan het bestrijden van dit hardnekkige probleem. 

Mijn favoriete plek in Leiden is: 

De Zijlpoort in de Leidse haven.

Deze locatie symboliseert Leiden voor mij in één oogopslag. De Zijlpoort staat voor de geschiedenis van de stad. Deze poort is een van de oude overgebleven toegangspoorten naar de stad en is voor heel veel mensen nog steeds dagelijks de ingang naar het centrum. Daarnaast grenst deze poort aan de mooie oude haven, de singels en de grachten. Water en Leiden zijn met elkaar verbonden en dit zorgt voor de karakteristieke sfeer van de stad en daarom ben ik ook vaak zelf op het water te vinden. De Zijlpoort speelt ook een belangrijke rol in het verbinden van het Ankerpark en het Blekerspark en is daardoor een van de belangrijkste ketens van het nieuwe Singelpark, waar ik vaak graag doorheen wandel. Tenslotte is aan de andere kant van de poort mijn wijk De Kooi te vinden. Een wijk die afgelopen periode helemaal opgeknapt is en waar ik nog steeds met veel plezier woon. 

Naast mijn duo-lidmaatschap ben ik:

  • Advocaat bij FIZ Advocaten (betaald)