Lauri van Oosterom

Lauri van Oosterom

Ik woon in de Marewijk.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Duo-lid
  • Woordvoerder commissie Werk en Middelen

Ik ben duo-lid om deze reden:

Ik ben duo-raadslid, omdat ik me graag effectief in wil inzetten voor mijn eigen stad en een bijdrage wil leveren aan een duurzaam Leiden voor de toekomst. We hebben de afgelopen jaren al vele stappen gezet richting een duurzamere en groenere stad, maar wat mij betreft kunnen we zeker nóg meer doen om oplossingen te vinden voor de grote maatschappelijke vraagstukken van dit moment. Door aandacht te besteden aan alle mooie initiatieven die er al bestaan, deze te helpen en actief samen te werken. Naar elkaar te luisteren, oplossingen te bedenken en onze krachten te bundelen om samen te bouwen aan een nóg mooiere stad waar iedereen (jong en oud) nog heel lang van kan genieten.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Eén van mijn favoriete plekken in Leiden is de Zoeterwoudsesingel. Hier kom ik al van kinds af aan, mijn opa en oma woonden namelijk op de Zoeterwoudsesingel en keken uit op het Kruithuisje. Ik heb goede herinneringen aan alle wandelingen naar de speeltuin in de buurt en door het Plantsoen (dat in mijn gedachten gigantisch leek). En natuurlijk de stiekeme bezoekjes aan de buren van wasserij Dieben.

Ik loop hier nog steeds regelmatig langs als ik een rondje door het prachtige Singelpark wandel. Het is mooi om te zien dat deze plek alleen maar groener wordt!

Naast mijn duo-lidmaatschap ben ik:

  • Medewerker PR & Communicatie bij de Bibliotheek aan de Vliet (betaald)
  • Communicatieadviseur Fietshelden Campagne Leiden via BYCS (betaald)
  • Mede-oprichter van Stichting The Mission Motor (onbetaald)
  • Bestuurslid communicatie bij Vrienden van het Singelpark (onbetaald)