Malcolm Jones

Malcolm Jones

Ik woon in de Slaaghwijk.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Lid commissie Onderwijs en Samenleving

Ik ben raadslid om deze reden:

In 2019 verhuisde ik naar Leiden, waar ik lid werd van de Partij voor de Dieren. Mede door mijn studie (Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam) is mijn politieke interesse verder aangewakkerd en heb ik besloten actief te worden binnen de partij.

Zoals Alice Walker zei: "De dieren van de wereld bestaan om hun eigen redenen. Ze zijn niet voor mensen gemaakt, net zomin als zwarte mensen voor witte mensen gemaakt zijn, of vrouwen voor mannen." Als voorstander van gelijkheid sta ik volledig achter de idealen van de Partij voor de Dieren. Het lijkt erop dat wij vergeten zijn dat we niet zonder de natuur en de dieren kunnen. Dit bewustzijn trekt mij erg naar het ecocentraal denkbeeld van de Partij voor de Dieren. Als raadslid in Leiden wil ik bereiken dat deze bredere visie ook in het onderwijs en de samenleving van Leiden tot uiting komt.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Ik geniet erg van het park in Merenwijk. Ik kom hier heel vaak om de hond uit te laten en zelf te wandelen. Voor ons beiden is het een mooie kans om te genieten van de natuur dus. Ik zou graag willen dat meer dieren en mensen in Leiden ook de gelegenheid hebben om van een groot park te genieten.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Senior beleidsmedewerker Duurzaamheid en Gezondheid bij Ministerie van VWS (betaald)