Albert Brink

Albert Brink

Ik woon op het Waardeiland.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Duo-lid
  • Lid commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid

Ik ben duo-lid om deze reden:

Ik ben duo-lid, omdat Leiden al 25 jaar de 'Stad van mijn Hart' is. Een prachtige maar ook compacte stad, ingeklemd tussen de buurgemeenten. Dat betekent dus ook dat je iedere keuze die ruimte vraagt, goed moet kunnen verantwoorden. Waar een weg komt, kunnen géén bomen groeien en waar een woontoren is bedacht, kan géén speeltuin komen. Iedere afweging die je daarin maakt, is altijd weer spannend. Ik vind het mooi om als duo-lid concreet te laten zien wat we als ChristenUnie belangrijk vinden. Het is een eer om zo dienstbaar te kunnen zijn aan mijn stad en stadsgenoten.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Het Meermanshofje aan de Oude Vest. Achter die mooi versierde gevel ligt een schitterend hofje met wel 30 woningen. Als je door die poort het hofje binnenkomt, kom je in een compleet verstilde wereld, een oase van rust en groen. Loop je de poort weer uit dan kom je weer in de levendige drukte van de binnenstad. Echt bijzonder hoe die twee werelden, waar ik allebei zo van hou, in Leiden zo dicht bij elkaar kunnen bestaan.

Ook de geschiedenis van dit hofje is prachtig. Een rijk echtpaar wilde in de 17e eeuw iets nalaten aan de stad. Zo is dit hofje gebouwd als sociale voorziening voor alleenstaande dames. Zouden die stichters ooit bedacht hebben dat 250 jaar later nog steeds Leidenaren genieten van wonen op dit unieke plekje in de stad?
 

Naast mijn duo-lidmaatschap ben ik:

  • Directeur Bouw van Jobo de Bouwers (betaald)
  • Secretaris van het bestuur van Stichting Bouwmensen Leiden (onbetaald)