Ivo van Spronsen

Ivo van Spronsen

Contactgegevens

06 34 21 32 28

Ik woon in de Tuinstadwijk.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Lid commissie Stedelijke Ontwikkeling
  • Woordvoerder commissie Onderwijs en Samenleving

Ik ben raadslid om deze reden:

Ik ben raadslid, omdat ik verschil wil maken voor de mensen in onze prachtige stad. Ik woon al mijn hele leven in Leiden. Samen met mijn moeder ben ik opgegroeid in de Kooi. Al vroeg zag ik buurtgenoten die door geldgebrek of weinig opleiding minder kansen kregen in het leven.

Mijn overtuiging en inzet als raadslid is daarom dat we gelijke kansen moet scheppen voor iedereen. Solidariteit is voor mij: elkaar steunen en samen werken aan een stad waar iedereen meedoet en meetelt.

Daarnaast ben ik als homo me scherp bewust dat discriminatie iedere dag gebeurt. Emancipatie is een voortdurende strijd voor gelijke rechten, zichtbaarheid en acceptatie van mensen zoals ze zijn. Of ze bijvoorbeeld nou lesbisch, transgender, rolstoel-gebonden, moslim, joods of vrouw zijn. Voor hen strijd ik.

En natuurlijk bouw ik mee aan een groen, gezond en levendig Leiden waar we hard werken aan duurzaamheid. Meer ruimte voor natuur en groen, spelen en ontmoeten, voor voetgangers en voor fietsers.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Bovenop de Stadhuistoren. Het uitzicht over de stad is er prachtig en met helder weer kun je langs de kust kijken en zie je Rotterdam en de havens liggen. Toch is de belangrijkste reden dat het de mooiste plek is, dat ik er in 2014 mijn vriend ten huwelijk heb gevraagd.

Met behulp van de toenmalige kabinetschef van het Stadhuis lukte het me mijn vriend nietsvermoedend boven in de toren te krijgen. Gelukkig zei hij ja! Daarna hebben we nog op de toren met een glaasje bubbels geproost ver boven het bruisende Leiden.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Voorzitter RozeLinks (onbetaald)