Martine van Schaik

Martine van Schaik

Contactgegevens

06 18 05 80 79

Ik woon in de Schenkwijk.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Lid commissie Stedelijke Ontwikkeling

Ik ben raadslid om deze reden:

Ik ben raadslid geworden, omdat ik zoveel om me heen zag gebeuren waar ik het niet mee eens was! Natuur wordt opgeofferd voor een bedrijventerrein, parken opgeofferd voor kunstgras, en bomen worden gekapt. Dat kan echt anders! Leiden zou veel en veel groener en socialer kunnen, als we politieke keuzes durven maken.

In deze periode hebben we prachtige resultaten kunnen boeken. Zo zorgden we voor de aanplant van Tiny Forests in de stad, werd onze motie voor een vuurwerkvrij Leiden aangenomen en werd natuurinclusief bouwen de standaard in onze stad. Maar er is nog heel veel werk te doen! Zo moeten we kappen met bomen kappen en we moeten onze stadsnatuur koesteren en versterken. Marktwerking en aanbestedingen in de zorg zijn ons een doorn in het oog en zorgen ervoor dat veel Leidenaars niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Kortom: een groenere en socialere wereld begint voor mij in Leiden!

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Het Stevenshofpark. Ik woon in de Stevenshof en kom er elke dag! Ik zie het echt als een groene oase in een erg drukke en dichtbebouwde wijk. Ik vind het heerlijk om even door de schooltuinen van de Distelvink te lopen, of te kajakken bij de Stevenshofjesmolen. Meestal loop ik dan de bermen af te speuren op zoek naar bijzondere planten of stop ik even om een pad of kikker het fietspad over te zetten.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Monitoring, Evaluation en Learning coordinator bij Oxfam Novib (betaald)
  • Vrijwilliger rubriek 'Eten zonder Dieren' bij Sleutelstad (onbetaald)