Sander van Diepen

Sander van Diepen

Contactgegevens

06 45 16 03 37

Ik woon in Havenwijk-Zuid.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Raadslid
  • Fractievoorzitter
  • Lid commissie Werk en Middelen
  • Lid commissie voor de Rekeningen

Ik ben raadslid om deze reden:

Je kan geen krant open slaan, of je leest over de woningzoekers. Starters die geen kans maken op een eerste huis. Ouderen die geen overstap kunnen maken naar een passende woning voor de oude dag. Studenten die een studentenkamer mislopen.

Ik ben in de Leidse politiek gegaan om die inhaalslag te maken. Om ervoor te zorgen dat iedereen die hier wil wonen een fijn huis kan vinden. Om mee te denken hoe Leiden zich ontwikkelt in de komende tien, twintig jaar.

Kwaliteit staat daarbij voorop. Bij het bouwen van al die woningen. Bij het toevoegen van nieuw groen. En daarmee in het leefbaar maken van onze stad voor iedereen.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

De mooiste plek van Leiden, nee van heel Nederland, is de Hooglandse Kerkgracht. Elke dag als ik met mijn hondje onder de Vleugelnootbomen loop, kan ik weer genieten van deze straat. Alle jaargetijden komen hier op zijn mooist voorbij. Elke zomer is het weer een culturele hotspot met Beelden in Leiden. En dan te bedenken dat dit in de 20e eeuw nog een kale parkeerplaats was. Het zegt een hoop over de kansen die we nog in vele Leidse straten hebben.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik:

  • Adviseur Public Affairs bij LTO Nederland (betaald)
  • Lid maatschappelijke adviesraad Royal Avebe (betaald)