Stefan Haas

Stefan Haas

Contactgegevens

06 42 02 39 79

Ik woon in de Marewijk.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Duo-lid
  • Lid commissie Werk en Middelen
  • Lid commissie voor de Rekeningen

Ik ben duo-lid om deze reden:

Voor mij is het heel belangrijk dat politiek mensen in hun kracht zet. Niet over mensen heen regeren, maar juist samen met de mensen. Er wordt te veel gedacht vanuit systemen en processen die “goed zijn doorlopen” terwijl de uitkomst onwenselijk is. Vreemd genoeg lijkt dan het proces ineens belangrijker dan de werkelijkheid.

Ik pleit voor een politiek die mensen weer centraal stelt, en mensen weer een stem geeft. Je moet bewoners betrekken bij belangrijke plannen, omdat ze hun wijk goed kennen, maar ook omdat zij de wijk maken.

De politiek is er om met bewoners afwegingen te maken over wat we willen met de stad. Een model kan ons helpen een afweging te maken, maar uiteindelijk moeten mensen altijd op nummer één staan.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

Het bruggetje bij de Hooglandse kerkgracht. Hoewel het misschien maar een klein plekje is, is het misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken van Leiden. Jonge en oude stellen maken er een romantische foto. En ook toeristen maken hier een foto om te laten zien hoe mooi Leiden is.

Het is een prachtige plek waar oude en nieuwe historie met elkaar mengen.

Zoiets kleins heeft een enorme aantrekkingskracht.

Naast mijn duo-lidmaatschap ben ik:

  • Strategisch Adviseur bij ACM (Autoriteit Consument en Markt)