Sander Sauvé

Sander Sauvé

Ik woon in het Noorderkwartier.

Binnen de gemeenteraad ben ik:

  • Duo-lid
  • Lid commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid

Ik ben duo-lid om deze reden:

Ik ben duo-lid, omdat Leiden een stad van twee gezichten is. Aan de ene kant heb je groepen met wie het bijzonder goed gaat, aan de andere kant mensen die in grote armoede leven. Deze tweedeling is slecht voor heel Leiden, en het tegengaan ervan is mijn grote motivatie om politiek actief te zijn.

Daarbij vind ik het ook belangrijk om achter de papieren werkelijkheid te kijken en met de voeten in de klei te staan. Pas als je met Leidse inwoners praat en hun ervaringen hoort, zie je wat onze besluiten echt betekenen in het dagelijkse leven van onze inwoners. Dat moet in onze besluitvorming nog veel meer centraal staan.

Mijn favoriete plek in Leiden is:

We hebben in Leiden gelukkig steeds meer groen. Mijn favoriete plekken zijn de parken die wat minder aandacht krijgen dan bijvoorbeeld het Singelpark. Het parkje dat ik hier wil noemen is het Heempark, een klein parkje aan de Oegstgeesterweg dat in alle seizoenen er prachtig uit ziet.

Het park is onlangs helemaal opgeknapt, met ruimte voor diverse soorten. Het wordt nu mede gebruikt voor natuureducatie.

Vergroening, ruimte voor biodiversiteit en educatief: het Heempark is in het klein wat het groenbeleid voor Leiden in het groot moet zijn.

Naast mijn duo-lidmaatschap ben ik:

  • Servicemedewerker Inkomen Collectief bij Aegon (betaald)
  • Voorzitter stichting WereldTheeMuseum (onbetaald)